Nsette Foudation Nederland  

Zorg voor elkaar   


Nsette Foundation Nederland is opgericht door Ellen Roosenburg. 

Door de reizen die zij heeft gemaakt in Oeganda en de mensen die zij heeft leren kennen, is zij geïnspireerd geraakt om zich in te zetten voor een betere toekomst voor zo veel mogelijk mensen in Oeganda. 

Zij heeft mogen ervaren onder welke erbarmelijke omstandigheden sommige kinderen wonen en leven. Vooral jonge kinderen die hun ouders zijn verloren zijn afhankelijk van de goedheid van de gemeenschap en hun directe omgeving. 

Maar ook heeft zij de moeders - oma's ontmoet die soms niet meer weten hoe zij de eindjes aan elkaar moeten knopen. Om welke reden dan ook staan zij er veelal alleen voor om voor de kinderen, maar ook voor andere familie leden te zorgen.  Wie zijn wij

 

Lieve Lezer, naam is Ellen Roosenburg. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen. Naast mijn full-time baan in de gehandicaptenzorg, zet ik mij in voor Nsette Foundation Nederland. Een beetje met knikkende knieën kan ik wel zeggen.  Ik ben in deze rol zo groen als gras en heb nog geen idee wat er allemaal op mijn pad komt. Maar juist deze ontdekkingsreis inspireert mij. Op kleine schaal heb ik al allerlei acties georganiseerd. En daardoor hebben we vijf kinderen onderwijs kunnen bieden. Maar er is nog meer te doen. 

In 2022 maakte ik mijn eerste reis naar Oeganda. Met een voorstelling van de verhalen van anderen en beelden op tv reisde ik in 14 dagen door een groot deel van Oeganda. En wat ben ik als een blok gevallen voor dit land. De natuur is zo prachtig zo puur. En de mensen zijn zo mooi en aardig. Ik voelde mij er al snel thuis. Met name het platte land heeft mijn hart gestolen. Maar nog meer nog de mensen en hun manier van in het leven staan. Wat heb ik geweldig leuke mensen ontmoet. Een aantal gaat u leren kennen op deze website. Na mijn eerste avontuur ontmoette ik  Nederland Ivan. Er was nog een plekje vrij in een bomvolle trein. Ik kwam naast Ivan te zitten en zag al snel dat hij uit Oeganda kwam. We raakten in gesprek en de vriendschap was geboren. Tijdens mijn tweede reis heb ik dan ook 2 weken bij Ivan en zijn vrouw Florence mogen logeren. Het was geweldig en de vriendschap is uit gegroeid tot familie gevoel. Van hieruit is het plan opgevat om Nsette Foundation te starten zowel in Nederland als Oeganda. Ik verheug mij er op mooie dingen te doen, nog meer mensen te ontmoeten. 

 
Ivan Balondemu woont en werkt in Inganga.  Door mijn werk voor een school in Oeganda kreeg ik de mogelijkheid om in 2022  Nederland en Duitsland te bezoeken.  Het is mijn taak om sport activiteiten binnen de school te organiseren.  Om dit te financieren verbind ik bedrijven, in met name Duitsland, aan de school voor sponsorschap. Daarnaast werkt ik samen met scholen in Duitsland. Leerlingen van deze scholen kunnen voor stage naar Oeganda. Maar ook zij, die voor zichzelf willen uitzoeken waar hun kracht ligt kunnen vrijwilligers werk doen in Oeganda.